Živě o výživě

Kváskový chléb

Kváskový chléb řadíme mezi fermentované potraviny, které jako jiné kvašené produkty prokazují příznivé účinky na naše zdraví. V přirozeném kváskovém chlebu jsou obsažené bakterie mléčného kvašení, které chléb přirozeně konzervují (vydrží tak bez problémů až 10 dní), ale tyto bakterie také posilují naši střevní mikroflóru a tím i naši imunitu. Kváskový chléb je pro nás dobře stravitelný a díky obsaženým mikroorganismům přispívá k pravidelnému vylučování, podporuje léčbu a rekonvalescenci u lidí nemocných či oslabených a na rozdíl od bílého pečiva nezahleňuje.

Číst dál...

Proč konzumovat mořské řasy

Mořské řasy jsou  v dnešní demineralizované době vedle divoké zeleniny jedním z nejlepších potravin pro doplnění chybějících minerálů a stopových prvků. Proč tomu tak je a jaké recepty si s nimi můžete připravit se dozvíte v tomto článku. 

Číst dál...

Jak upravit jarní jídelníček

Příroda se po zimě přirozeně čistí a my jako její součást procházíme podobným procesem. Jarní energie je stoupavá, všechno raší, pučí, vyrůstá ze země. I v nás se tato energie probouzí. Jaro je podle čínské mediciny spojené se žlučníkem a játry, a tak nastává naprosto ideální čas pro očistu našeho trávení.

Číst dál...

Vytvořte si domácí sushi

Sushi je tradičním japonským pokrmem, který u nás i ve světě získal velikou oblibu a to nejenom pro svoji netradičnost, ale také pro jeho výživovou hodnotu. Ve své domovině se jedná o klasický pokrm, který je konzumován běžně na denní bázi. Najdete ho jak v řetězcích fast foodů, tak servírované v luxusních restauracích pod vedením mistrů svého oboru. U nás se s ním můžeme setkat čím dál častěji v řadě specializovaných sushi restauracích, ale připravit si ho můžete i doma.

Číst dál...

© VEGIT-POINT 2011-2025, poslední změna: 31.prosince 2025 ve 18:35