Pšenično-žitný dýňový chléb

Ručně zadělávaný chléb z námi pěstovaného kvásku. Výborná chuť poctivého kváskového chlebu, příjemně ozvláštněná chutí bazalky a dýňového semínka. Přirozenou vlastností kváskového chleba je při správném skladování dlouhá trvanlivost přestože chléb neobsahuje žádné konzervační látky ani stabilizátory. Dýňový chléb skvěle doplní zeleninové saláty, můžete ho zkusit s naší Cizrnovou pomazánkou – Hummusem, ale pochutnáte si na něm i jen s máslem a hrubozrnnou solí.


Kváskový chléb - Pravý kvásek zabraňuje nadměrnému škodlivému množení kvasinek v organismu. Nevytváří tak podmínky ke vzniku kožních chorob a mykóz a přispívá ke zlepšení kondice. Kváskový chléb čistí krev a je zvláště vhodný pro osoby trpící akné, prospívá nervovému systému, upravuje trávení a jeho konzumací vyloučíte vznik zácpy a nadýmání.

Složení produktu

Celozrnná pšeničná mouka Bio, celozrnná žitná mouka Bio, slad ječmenný, mořská sůl, kmín, dýňové semínko, bazalka, pitná voda.

© VEGIT-POINT 2011-2024, poslední změna: 29.března 2024 ve 8:15