Nedělní MISO polévka
Suroviny na přípravu: hatomugi (slzovka), houby shiitake, mořská řasa wakame, mrkev, kedluben, umeocet, sůl
Do hrnce velikosti kterou potřebuji dám vařit ve větším množství slzovku (ideální je ji mít namočenou přes noc), zároveň k ní přidám houby shiitake (buď suché–poté co se uvaří je rozkrájím na úzké plátky / nebo je mám již namočené–ty rozkrájím do vývaru rovnou). Vedle si do misky namočím mořskou řasu wakame a až změkne a nabobtná ji rozkrájím na malé kousky a přidám do vývaru. Až je slzovka uvařená, přidám do polévky nastrouhanou mrkev a kedluben a jen krátce povařím. Stáhnu z plotny a ve vývaru v naběračce rozmíchám 2 lžíce ječného či rýžového MISA (množství určím podle množství polévky a chuti). Polévku nakonec podle chuti dochutím umeoctem.