Skupiny alergenů

Látky způsobující alergii nebo nesnášenlivost
uvedené v příloze II nařízení (EU) č. 1169/2011:
1. obiloviny obsahující lepek
2. korýši
a výrobky z nich
3. vejce
a výrobky z nich
4. ryby
a výrobky z nich
5. jádra podzemnice olejné (arašídy)
a výrobky z nich
6. sójové boby
a výrobky z nich
7. mléko
a výrobky z něj
8. skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, paraořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9. celer
a výrobky z něj
10. hořčice
a výrobky z ní
11. sezamová semena
a výrobky z nich
12. oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších než 10 mg/kg
13. vlčí bob
a výrobky z něj
14. měkkýši
a výrobky z nich
© VEGIT-POINT 2011-2016, poslední změna: 4.září 2016 v 17:00