Pšenično-žitný dýňový chléb
Ručně zadělávaný chléb z námi pěstovaného kvásku. Výborná chuť poctivého kváskového chlebu, příjemně ozvláštněná chutí bazalky a dýňového semínka. Přirozenou vlastností kváskového chleba je při správném skladování dlouhá trvanlivost přestože chléb neobsahuje žádné konzervační látky ani stabilizátory. Dýňový chléb skvěle doplní zeleninové saláty, můžete ho zkusit s naší Cizrnovou pomazánkou – Hummusem, ale pochutnáte si na něm i jen s máslem a hrubozrnnou solí.
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy zapůsobí skvěle nejen na vaše chuťové buňky, ale i na vaše zdraví. Příjemně nasládlá chuť řepy se snoubí s lehkou štiplavostí křenu a v kombinaci s čerstvým celozrnným pečivem zajistí skutečný chuťový požitek. Doporučujeme podávat s polníčkem nebo čerstvým mladým špenátem.
Plněná kapsa
Plněná kapsa je chutnou alternativou pro zdravou svačinu. Plněná kapsa připomíná indické samoosy, není však smažená, ale pečená, čímž lépe respektuje Vaše nároky na zdravý životní styl.
Muffin
Muffiny vyrábíme ve dvou základních variacích: čokoládový a oříškový a dále jako ve variacích sezónních: různé příchutě např. jablkoskořicový, dýňový, makovo-švestkový, meruňkový apod.
Cizrna po italsku
Cizrna po italsku je vynikající směs vařené cizrny naložené v základním složení v olivovém a slunečnicovém oleji spolu s kořením, sušenými rajčaty a zeleninou. Tato směs je vhodná ke konzumaci jako samotná, nebo jako zálivka do salátů či hotová směs k ohřátí k obilovině či pečivu. Výborně zasytí. Olej můžete použít dále na vaření či smažení.
Tataráček z pšenice
Pikantní pomazánka, která je ideální pro vegetariánské i veganské strávníky. Dokonale se hodí na topinky s česnekem. Variantou mohou být, po zahuštění Hraškou, moukou nebo strouhankou, karbanátky, které jsou vynikající s bramborovou kaší a dresinkem. Po zředění lze použít jako základ omáčky s tempehem a olivami, která se výtečně hodí k těstovinám.
Výběrový hruškový džem
Výběrový hruškový džem s vysokým podílem ovoce bez přidaných želírovacích látek. Džem s kousky hrušek je oslazen třtinovým cukrem a dochucen směsí koření, která podtrhuje chuť pozdního léta. Hodí se k dochucení obilných kaší, namazání na chleba, i na koláč. Výběrový džem nabízíme ve dvou variantách - Hruška s aronií a Hruška se zázvorem. Obsah ovoce je vždy minimálně 60 %.
Cizrnová pomazánka
Vynikající jemná pomazánka (pasta), připravovaná z cizrny (římského hrachu), vhodná k namazání na čerstvý chléb či bagetu nebo jako plnohodnotný teplý pokrm s olivami a rajčetem, podávaný s pita chlebem. Ideální bezlepková pomazánka, která je doporučována pro děti a těhotné ženy.
Celožitný kváskový chléb
Ručně zadělávaný chléb, který Vás vrátí v čase. Dokonale jednoduchý ve složení a vynikající v chuti. Z námi pěstovaného kvásku. V suchém a dobře větraném prostředí má dlouhou výdrž, které dosahuje bez použití konzervačních látek a stabilizátorů. Je chutný samotný, můžete ho zkusit s naší Cizrnovou pomazánkou – Hummusem, ale pochutnáte si na něm i jen s máslem a hrubozrnnou solí.