Maková buchta

Na tuto buchtu si připravíme suchou a mokrou část a směs sušeného ovoce, které potom smícháme dohromady.

Suchá část:

  • 0,5 hrnku mletého máku
  • 1 hrnek hladké kukuřičné mouky
  • 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
  • 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce skořice, 1a1/2 lžíce vinného kamene
  • 1 hrnek sladovitu pro oslazení

Mokrá část:

  • 1 naběračka (150ml) rýžového sirupu - smíchám s 250 ml vody a 1/2 hrnku oleje (vhodný je dezodorizovaný slunečnicový olej). To vše rozmixuju tyčovým mixérem (buchta je potom jemnější).

Obě části smíchám dohromady a naleju do vymazané a vysypané formy (na vymazávání doporučuji kokosovo-palmový tuk Blesk, na vysypání např. strouhaný kokos). Peču v nahřáté troubě, přibližně 50 min na 160°C.

© VEGIT-POINT 2011-2025, poslední změna: 31.prosince 2025 ve 18:35