Maková buchta
Na tuto buchtu si připravíme suchou a mokrou část a směs sušeného ovoce, které potom smícháme dohromady.
Suchá část:
- 0,5 hrnku mletého máku
- 1 hrnek hladké kukuřičné mouky
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce skořice, 1a1/2 lžíce vinného kamene
- 1 hrnek sladovitu pro oslazení
Mokrá část:
- 1 naběračka (150ml) rýžového sirupu - smíchám s 250 ml vody a 1/2 hrnku oleje (vhodný je dezodorizovaný slunečnicový olej). To vše rozmixuju tyčovým mixérem (buchta je potom jemnější).
Obě části smíchám dohromady a naleju do vymazané a vysypané formy (na vymazávání doporučuji kokosovo-palmový tuk Blesk, na vysypání např. strouhaný kokos). Peču v nahřáté troubě, přibližně 50 min na 160°C.