Falafel ze žlutého hrachu

Potřebuji žlutý loupaný hrách, polovinu z něj napařím na pařáčku, druhou polovinu nechám syrový. Společně obě poloviny rozmixuju, do těsta přidám hrst celozrnné mouky (nebo škrob), namletý římský kmín, sůl, petržel, česnek podle chuti. z toho si připravím namočený loupaný žlutý hrách (např. 2 kg) a 1 kg syrový namočený žlutý , 2. kg napařím na pařáčku, pak společně rozmixuju, do těsta přidám hrst celozrnné mouky (nebo škrob, ale nemusím), namletý římský kmín, sůl, petržel, česnek.

Tvaruji malé koblížky, které smažím deep fry ve větším množství oleje. 

Podávám s různými přílohami, např. s kus-kusem s praženým kešu, čerstvými lístky máty a černými olivami + napařený nastrouhaný daikon s umeoctem a tofunézou + kvašená zelenina. 

© VEGIT-POINT 2011-2025, poslední změna: 31.prosince 2025 ve 18:35