Jáhlový koláč ala pizza

Co potřebuji na těsto z jáhel: Jáhly vařím v poměru 1 : 2,5 vroucí vody (vařím je 20-25 min). Uvařené a vychladlé jáhly smíchám s olejem, se solí a s celozrnnou moukou (přidám jí hodně, aby těsto bylo tuhé). (Jáhly musí být vychladnuté, jinak by ta mouka začla kvasit.) Těsto vymačkám do pekáče (asi 1–1,5 cm vrstvu) a dám zapéct do trouby na 10 min. Potom na něj dám již připravenou směs:

Na směs na pizzu potřebuji: hodně citule, olej, rajčatový protlak (bez cukru), zelené koření (čerstvá bazalka či sušený tymián, ...), nastrouhané uzené tofu nahrubo, nastrouhaná cuketa nahrubo, čerstvá červená paprika, maizena na zahuštění. 

Na oleji osmažím cibuli, postupně přidám nastrouhané tofu a cuketu, červenou papriku a všechno společně osmažím, zamíchám rajský protlak a nakonec 2-3 lžícemi maizeny (krásně bude držet směs pohromadě). 

Peču v troubě 45 minut.

© VEGIT-POINT 2011-2025, poslední změna: 31.prosince 2025 ve 18:35