Jarní špenát z bršlice

Jednou z mnoha jarních bylin, které nám dodají spoustu minerálů a pomohou při jarním detoxu je bršlice kozí noha (Aegopodium podagraria). Pro někoho obávaný plevel ze zahrádky, pro znalé výborná zeleň do kuchyně. Pokud nemáte zahrádku, najdete ji ve volné přírodě, jen volte místa vzdálená od silnic a dalších znečištění. Lze ji namíchat půl napůl s kopřivou, či ji za kopřivu zaměnit. To už bude na vás. 



Co bude na bršlicový špenát potřeba:
  • 3 hrstě bršlice 
  • 2 lžíce slunečnicového zastudena lisovaného oleje či jiného oleje
  • 1 velká cibule
  • mořská sůl

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Osmahněte do sklovata a přidejte předem spařenou a na jemno nasekanou bršlici. Podlijte vodou, osolte a duste cca 8minut. Možno přidat i trochu sojové smetany PROVAMEL na zjemnění. 

© VEGIT-POINT 2011-2025, poslední změna: 31.prosince 2025 ve 18:35